Notícies Generals

Super User

Super User

correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Divendres, 14 Setembre 2018 11:41

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre es comença una nova Setmana Europea per la Mobilitat. A Cervera S'han organitzat diverses activitats per celebrar-la

 1. Diumenge 16 de setembre pedalada familiar amb sortida a les 10h de la pl. Universitat. Arribada al mateix lloc.
 2. Dijous 20 de setembre caminada urbana de 4 km amb sortida a les 8h de la pl. Joan Salat. Arribada al mateix lloc.
 3. Divendres 21 de setembre dia sense cotxes: a les escoles es dinamitzen les entrades i sortides de les escoles amb animació a càrrec d’Alea Teatre. Es tallaran alguns carrers propers a les escoles.
Dimarts, 04 Setembre 2018 12:33

Camina i Fes Salut

El dia 12 de setembre comença un nou cicle de les caminades urbanes "Camina i Fes Salut". Les caminades són tots els dimecres de 19:30 a 21h. La sortida és des de la Plaça Santa Anna i el recorregut és d'uns 7 km.. Estan organitzades i dirigides pel Centre Excursionista de la Segarra, amb el suport de la Paeria i el CAP de Cervera. Anima't i participa-hi. La teva salut t'ho agrairà ;).

El Consell Comarcal de la Segarra posa en funcionament el Servei d'Atenció Integral LGTBI per a persones amb indentitat de gènere o orientacions sexuals diferents a l'heterosexual.

NOM DELS RESPONSABLES: M. Camí Carreres Giralt

TELÈFON I MAIL:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.@Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  97353 13 00

OBJECTIU:

•Oferir un servei d’atenció comarcal de proximitat per a les persones LGTBI i a la ciutadania en general que s'adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
•Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGTBI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs  necessitats.
•Facilitar la coordinació institucional de les accions comarcals i locals, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.
•Sensibilitzar la població de la comarca de l’existència de persones LGTBI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei
•Donar a conèixer aquest servei a les  persones LGTBI i a les persones que ho necessitin.
•Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual , identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

•Oferir informació i recursos LGTBI als diferents serveis i equipaments de la comarca.

COM CONTACTAR-HI?

Personalment al Consell Comarcal de la Segarra. Pg. Jaume Balmes, 3 Cervera. (Es recomana cita prèvia).

Telefònicament al 973 53 13 00 o bé a través de correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.@Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 HORARI: De dilluns a divendres de 9 a 14 h

 Servei Gratuït

Dilluns, 25 Juny 2018 13:23

KEEP CALM

Entra en funcionament un nou projecte per a joves entre 15-25 anys amb problemes de Salut Mental a La Segarra amb la finalitat de:

 • Treballar per aconseguir una vida més autònoma i saludablei contribuir en el procés d'apoderament del jove
 • Acompanyar i donar suport en els itineraris de lleure i personals i orientar en els formatius i laborals
 • Potenciar l'adquisisció d'habilitats socials i enfortir la marxa relacional dels joves
 • Fomentar la vinculació dels joves a entitats del seu territori, establint xarxes de col.laboració

I com es farà?

 • Oferir al jove un acompanyament en el seu itinerari individual a través del lleure i les seves inquietuds
 • Realitzarem activitats grupals per treballar la cohesió de grup i l'autogestió fent ús d'espais comunitaris
 • Col.laborarem amb les entitats del territori per tal de treballar en xarxa i afavorir la vinculació amb la comunitat
 • Treballarem per un territori més inclussiu realitzant accions de sensibilització i antiestigma

Per a més informació: 

Laura Barquets

Tel. 672432675

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dimecres, 09 Mai 2018 09:43

Caminada infantil de primavera

El dia 12 de maig a les 9h a la Pl. Santa Anna de Cervera, caminada infantil de primavera. Organitza el Centre Excursionista de Cervera. CAl apuntar-se al mestre de gimnàtica de l'escola.

Dimecres, 09 Mai 2018 09:43

Caminada infantil de primavera

El dia 12 de maig a les 9h a la Pl. Santa Anna de Cervera, caminada infantil de primavera. Organitza el Centre Excursionista de Cervera. CAl apuntar-se al mestre de gimnàtica de l'escola.

Divendres, 20 abril 2018 14:32

I Jornada de Salut Comunitària de Cervera

El CAP va organitzar la 1a Jornada de salut comunitària

 
El Centre d’Atenció Primària (CAP) va organitzar la 1a Jornada de salut comunitària a Cervera, que va tenir lloc dijous 12 d’abril a la sala d’actes Francesc Buireu.
 
El CAP va organitzar la 1a Jornada de salut comunitària

Jornada de salut comunitària a la sala Francesc Buireu.

La presentació va anar a càrrec de Joaquim Díaz, director de la Unitat de Gestió Assistencial de les comarques de l'Urgell i la Segarra, i Àngels Molló, metgessa de família i comunitària ABS Cervera-La Segarra. A la taula inaugural també hi va intervenir el regidor de la Paeria Jaume Rossich.

En el decurs de  la jornada es va presentar l’informe de salut de Cervera, a càrrec de Francesc Casadesús, del Servei de Salut Pública de Lleida i Alt Pirineu i Aran de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

L’informe de salut el va elaborar el CAP de Cervera, juntament amb la Paeria de Cervera i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, com a Grup Motor del Projecte COMSalut a Cervera. Es tracta d’un procés emmarcat en el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020.

A Cervera, a partir d’un procés participatiu de salut comunitària, es van identificar les principals necessitats que afecten la salut de la població i també els actius i recursos dels quals disposa el municipi. Entre totes les necessitats detectades, i després d’una jornada de priorització, es va decidir que calia intervenir en els problemes de salut mental en joves.

En la jornada també es va comptar amb la presència d’Estrella Lalueza, coordinadora d’Activitats Comunitàries de l’Atenció Primària de Lleida, que va parlar de la salut a través de les seves experiències en cooperació internacional.

Divendres, 20 abril 2018 14:14

Taller de cuina Nereu

Taller de cuina saludable del programa Nereu

 
Amb el títol “Menges de tot?”, el programa Nereu a Cervera va organitzar un taller de cuina saludable, impartit per Paquita Riera, a les instal·lacions del Sindicat.
 
Taller de cuina saludable del programa Nereu

Participants al taller de cuina impartit al Sindicat.

Aliments que no acostumen a agradar, tot i ser saludables i necessaris en una dieta equilibrada, com la verdura, el peix o la fruita, van ser les matèries primeres dels plats que es van elaborar. Unes receptes seleccionades expressament perquè els assistents veiessin com la forma de cuinar pot variar el sabor que tenen determinats aliments en un plat.

La sessió, que es va portar a terme dimarts 17 d’abril, tenia cabuda dins el cicle d’assessorament del curs Nereu Cervera. Un programa d’activitat física i salut dirigit a nens de primària a qui no els apassiona realitzar exercici físic, es mostren reservats quan s’han de relacionar socialment o no duen a terme una alimentació sana i equilibrada.

Per a més informació sobre el programa podeu contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Dijous, 16 Febrer 2017 19:27

Biblioteques amb DO

Dins el projecte Biblioteques amb DO, un taller de reciclatge del vidre i materials inspirat en el llibre editat pel Celler de Can Roca La Corba camina i recull.

Dijous, 16 Febrer 2017 19:12

TEA TIME - La Xarxa Cervera

Aquest proper diumenge toca “màgia” i és que La Xarxa procura que aquest gènere no falti cap any. Així doncs el proper espectacle, sota el nom de Tea Time del Mag Txema, omplirà de ben segur moltes butaques del Teatre de la Passió de somriures, aplaudiments i molta molta màgia. I recordeu que la màgia i els espectacles de La Xarxa són per grans i petits. 

Veniu a La Xarxa, us agradarà!

Pàgina 1 de 41

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Setembre 2018
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30