Notícies web antiga

Posada en funcionament l’òrgan de participació dels serveis socials

Diumenge, 17 Juny 2012 14:39

La Segarra posa en funcionament l’òrgan de participació dels serveis socials a la comarca per tal de treballar en xarxa i fer front a les noves necessitats socials.

 El Consell Comarcal de la Segarra va realitzar ahir al matí la 1era sessió plenària de l’òrgan de participació dels serveis socials a la Segarra. Aquesta sessió plenària dóna el tret de sortida a l’espai que ha de treballar per millorar la tasca, la comunicació i la coordinació dels professionals en benefici de les necessitats reals dels usuaris dels serveis socials a la comarca.

L’òrgan va estar constituït amb la presència de tots els seus representants. En total, més de 40 professionals de diferents àmbits (sanitat, educatiu, social, residencial, entre altres) com també representació política que vam donar recolzament a la posada en funcionament d’aquest espai de treball en xarxa per poder primer conèixer tot el que es genera a la comarca quan a serveis socials, posteriorment avaluar la feina que s’està realitzant i, finalment, respondre amb actuacions reals a les necessitats dels usuaris

L’objectiu principal d’aquest espai de participació es donar un cop de mà als professionals per tal que coneguin tota la feina que es genera a la comarca quan als serveis socials. És per aquest motiu que en el transcurs de la sessió es va donar la oportunitat a presentar la feina feta pels diferents espais estables de participació a la Segarra, com per exemple, el Consell Consultiu de la Gent Gran, la Xarxa d’Inclusió Social i Protocol de violència, com altres espais no liderats pel Consell Comarcal, Xarxa UPS (Units per la Salut) i la Taula de Salut Mental Urgell-Segarra.

L’acte va comptar amb la presència del director dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Saura, que va encoratjar enormement i felicitar a la tasca dels serveis socials a la Segarra i alhora la valentia de fer front al gran repte actual que tenen les administracions locals, el repte d’adaptar-se als canvis a través del consensus entre tots els que fan possible la prestació dels serveis socials.Va qualificar la Segarra i la gestió dels serveis socials com una estrella de mar, on la seva estructura òssia es tant dura que si se’n trenca una part, aquesta es regenerà fàcilment gràcies al seu treball en equip i xarxa.
L’acte encapçalat pel President del Consell Comarcal, Adrià Marquilles, i alhora president d’aquest espai i òrgan va encoratjar als professionals a seguir treballant cap aquesta línea participativa entre tots.Finalment, l’òrgan de participació va presentar la seva eina de treball, el portal webhttp://ccsegarra.cat/Consell_participacio_serveis_socials/ on a través d’aquest portal es donarà a conèixer tota la informació que es genera a la Segarra sobre actuacions socials. Una eina principalment dirigida als professionals per tal de conèixer serveis, recursos i actuacions, però que també resta oberta a la població.

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Octubre 2019
L M X J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3