Notícies web antiga

Avaluació de Màquines Expenedores d’Aliments i Begudes

Diumenge, 17 Juny 2012 09:49

Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, us comunico que en breu es vol portar a terme un avaluació de Màquines Expenedores d’Aliments i Begudes (MEAB) a les Regions Sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran.

L’augment de la prevalença de sobrepès i d’obesitat en el conjunt de la població, són fets força alarmants i que indiquen que cal continuar treballant per millorar l’estil de vida de la població i modificar aquesta tendència.

Les màquines expenedores d’aliments i begudes (MEAB) poden comportar determinats riscos a la població en general i sobretot per a infants i joves quant als seus hàbits d’alimentació.

Per tant, doncs, és important establir unes recomanacions tant pel què fa al contingut de les MEABS com per la seva ubicació i publicitat.

Algunes d’aquestes recomanacions estan recollides en un document el qual vol donar un pas més dins de les diferents actuacions endegades pel Dep. de Salut per fomentar hàbits d’alimentació saludables. El document ha estat consensuat per altres Departaments de la Generalitat (Educació i Joventut), per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, per l’Associació Catalana de Vending (ACV), per la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, per la Societat Catalana de Pediatria i pel Centre d’Ensenyament Superior en Nutrició i Dietètica, (CESNID) de la Universitat de Barcelona. Les recomanacions que s’hi inclouen tenen en compte els acords que l’estratègia NAOS (estratègia de nutrició, activitat física i prevenció de l’obesitat infantil), dissenyada i coordinada per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària del Ministeri de Sanitat i Consum, va consensuar amb l’Associació Nacional Espanyola de Distribuïdors d’Aliments (ANEDA). Els enllaços són:

Recomanacions sobre màquines expenedores d'aliments i begudes en entorns freqüentats per infants i joves

Menjar sa en màquines expenedores

És en el marc de l’Estratègia PAAS (Pla integral de Promoció de l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable) que el Departament de Salut està liderant a Catalunya, en col·laboració amb d’altres departaments, institucions, entitats, municipis, associacions de ciutadans i de professionals, indústria, mitjans de comunicació, etc., que es porta a terme, de manera gratuïta, el Programa d’avaluació de MEAB’s.

Els objectius del programa són conèixer l’oferta alimentària d’aquestes màquines, avaluar la qualitat d’aquesta oferta d’acord amb les recomanacions d’alimentació saludable del PAAS i difondre recomanacions i proposar millores qualitatives.

La idea inicial és aplicar-lo en l’àmbit de les instal·lacions poliesportives municipals atès que són establiment freqüentats per una ampla mostra de població. No obstant això, és previst d’ampliar-ne l’abast en el futur.

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Juny 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5