Projectes Generals

Horts Socials i Inclusius

Horts Socials i Inclusius

Tema

Horts Socials i Inclusius

Descripció del projecte

El Projecte “Horts Socials i Inclusius” es gestionat per la Paeria de Cervera i Càritas Interparroquial de Cervera.

L’objectiu principal dels Horts Solidaris és treballar en la millora de la qualitat de la vida de les persones més vulnerables i al progrés equilibrat i sostenible del nostre municipi amb l’objectiu principal del conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum. 

Aquests horts, constitueixen un bé d’una persona particular la qual ha signat un contracte de cessió amb l’Ajuntament i Càritas Interparroquial de Cervera.

L’adjudicatari solament tindrà la possessió precària de l’hort municipal que se li assigni, pel termini que es determini i en aquest document i condicionat al seguiment i compliment de la normativa establerta.

La durada per la utilització d’ús temporal dels horts serà d’un any que podrà ser renovable si hi ha disponibilitat d’horts.

Material I Mètodes utilitzats pel desenvolupament

La Paeria de Cervera i Càritas Interparroquial de Cervera han buscat i condicionat diversos horts d’uns 70/100 m2 aproximadament cadascun amb la denominació d’Horts Socials i Inclusius.

Es posarà a disposició dels adjudicataris que ho requereixin les eines bàsiques per al conreu.

Persones voluntàries i expertes amb el conreu d’hortalisses ensenyen a les famílies adjudicades el treball a realitzar a l’hort. Les famílies que ja en són coneixedores, col·laboraran amb un màxim de 3 hores setmanals a arreglar, millorar i ensenyar altres horts socials.

Avaluació: 

L’avaluació del projecte és constant amb la participació dels voluntaris als horts solidaris i inclusius, seguiment a les persones beneficiàries i la coordinació per part de les entitats implicades al projecte.

Objectiu

- Treballar en la millora de la qualitat de vida de les persones més vulnerables i del progrés equilibrat i sostenible de l’entorn.

- Habilitar horts no utilitzats - Facilitar un espai a les famílies perquè puguin treballar i conrear la terra per a l’autoconsum.

- Entregar els excedents alimentaris conreats al Rebost Solidari

- Col·laborar amb el projecte, la persona beneficiària de l’hort, participant un màxim de tres hores a la setmana per arreglar i millorar l’estat d’altres horts que tinguin el mateix ús social.

Entitats implicades

Càritas Interparroquial de Cervera i Paeria de Cervera

Comparteix-ho a les xarxes

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Abril 2021
L M X J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2