Projectes Joves

Agent Educatiu

Descripció del projecte

Agent educatiu que actua en totes aquelles situacions de conflictes generades entre diferents col·lectius de joves, amb el veïns o amb els mateixos serveis municipals per poder donar una resposta ràpida, sigui directament per la seva actuació o derivant-los a altres serveis. Es tracta doncs d’un recurs educatiu que esdevé un referent per a la ciutadania amb la finalitat de reduir les situacions de conflictes als municipis de la Segarra.

Objectiu

Oferir un recurs educatiu a la població, mitjançant la intervenció de l’agent educatiu per l’abordatge de situacions de conflictes amb joves.

Mètodes utilitzats pel desenvolupament:

DETECCIÓ per part de qualsevol professional, de joves que cometin infraccions, incompleixin normativa, mostrin conductes incíviques, etc. En cas d’haver intentat resoldre la situació sense èxit, DERIVAR a l’agent educatiu el cas, fent la descripció dels fets i facilitant les dades del jove o implicats. EXPLORACIÓ DE LA SITUACIÓ per part de l’agent educatiu amb altres professionals i intercanviar informació, i INTERVENCIÓ amb el jove que genera el conflicte i l’altra part implicada per conèixer la situació.

L’Agent educatiu serà una figura itinerant que es desplaçarà als diferents municipis de la comarca per poder actuar en el medi on es generi el conflicte. Es coordinarà amb les persones i professionals oportunes segons la situació i conflicte existent i treballarà en processos de dinamització comunitària i en els processos d’atenció personalitzada amb els diferents professionals que intervenen amb els joves.

Evaluació:

Valoració i tancament de la intervenció fent un retorn al jove del resultat de la intervenció, així com també al professional o servei que ha fet la detecció.

Entitats implicades

Àrea d’Acció Social i Àrea de Joventut del CCS

Nom/s del/s responsable/s

Pendent

Comparteix-ho a les xarxes

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Maig 2020
L M X J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31