Consells de Salut

El tabac de liar i els seus perills

Valorar aquest article
(0 vots)

En els últims mesos és freqüent que en preguntar sobre el consum de tabac als pacients, alguns ens comentin que s'han passat al tabac de liar. De fet, segons les dades del Comissionat per al Mercat de Tabacs, s'ha produït un increment espectacular del consum de tabac d'embolicar, d'un 32% entre els anys 2008 i 2011. De vegades ens comenten els pacients que, al seu entendre, el tabac d'embolicar té menys risc per a la salut, que conté menys additius, i que és menys perjudicial. La falsa creença que el tabac de liar és menys nociu per a la salut és major en joves, segons les dades de la recent enquesta de la XIII Setmana Sense fum de la semFYC.

tabac


 

Els efectes nocius per a la salut del tabac d'embolicar estan clars, els fumadors de tabac d'embolicar mostren un major risc de càncer de boca, laringe, faringe i pulmó que els fumadors de cigarrets convencionals.
Un estudi recent que serà publicat en Gaceta Sanitària ha investigat si el tabac d'embolicar suposa un problema de salut pública i de consum, analitzant les marques més consumides a Espanya. Les conclusions són clares:

 
· Els continguts de nicotina, quitrà i monòxid de carboni arriben valors de fins al 70%, el 85% i el 84%, respectivament, més del permès per als cigarrets convencionals. Mas nicotina significa més poder d'addicció, més quitrà i monòxid de carboni es tradueix en major capacitat de produir malaltia.
 tabac2
· El 67% de les mostres no indiquen els continguts de nicotina i quitrà, i el 100% el monòxid de carboni. Malgrat l'existència d'etiquetatge, aquest no garanteix una informació suficient al consumidor.
 
Cal més informació dels perills del tabac d'embolicar, i una informació suficient per al consumidor en l'etiquetatge

El rap del tabac

Llegir 2973 vegades

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Novembre 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5