Consells de Salut

Eines per augmentar el nivell d'activitat física

Valorar aquest article
(0 vots)

La revista Canadian Family Physician ha publicat , dins de la seva interessant apartat d'eines per a la consulta , una petita revisió sobre l'ús de podòmetres per motivar els pacients a incrementar el seu nivell d'activitat física . La conclusió a la que arriben és que els podòmetres , usats amb metes específiques d'activitat , poden ser una forma no molt cara i efectiva de mesurar i augmentar activitat física dels pacients .El-sedentaristme-mata


 
Altres eines que estan sent estudiades per l'augment del nivell d'activitat física són l'entrenament personal ( cara a cara ) i les intervencions remotes ( telèfon , correu electrònic ) ia través del web 2.0 . Dues recents revisions Cochrane ens aporten informació sobre la seva eficàcia . Ambdues intervencions poden ser reeixides i aconseguir que s'augmentin i mantinguin l'any els nivells d'activitat física .
En la nostra consulta del dia a dia podem utilitzar tècniques per al canvi de conducta . És el que han estudiat en aquesta revisió de la Universitat de Bristol sobre les tècniques de canvi de conducta per augmentar els nivells de caminar i ciclisme . Han intentat esbrinar quines tècniques de canvi de conducta es fan servir i quins són més efectives . L'auto monitoratge de l'activitat que es fa (usant podòmetres per exemple o una aplicació per al mòbil ) i l' animar als pacients a què es marquin una meta o prenguin una decisió són les dues tècniques per al canvi de conducta que han trobat més eficaços .
Altres opten per tècniques amb un enfocament menys positiu . Només cal fixar-se en la foto adjunta d' una campanya a Bolívia per conscienciar que el sedentarisme és letal . Foto coneguda a través de Miguel Angel Mañez .

 

Però no només fan falta eines per motivar els pacients, també són necessàries eines per motivar els professionals sanitaris perquè intervinguin sobre els nivells d'activitat física dels seus pacients. Ser conscients de la importància de prescriure activitat física, i de les habilitats de què disposem és necessari. També superar les barreres de manca de temps i de formació en aquest camp. Són les conclusions d'un recent estudi en infermeres del Canadà. (Prescription for physical activity a survey of Canadian nurse practitioners)

Llegir 2663 vegades

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Novembre 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5