Notícies web antiga

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Creu Roja promouen l'alimentació infantil saludable

Dimarts, 28 Mai 2013 08:27

Antoni Mateu, secretari de Salut Pública, i Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya, han fet públics els principals acords del conveni que han signat les dues entitats per afavorir l’alimentació infantil saludable

 

Durant l’acte s’ha presentat un decàleg de consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al màxim el pressupost destinat

 

L’actual crisis econòmica ha augmentat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat i les persones en aquesta situació tenen més risc de patir problemes de salut. Les persones grans i els infants són els col·lectius de població més vulnerables quant al patiment de malnutrició i les conseqüències que deriven de situacions carencials. El quart estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja destaca que set de cada deu famílies en situació de risc no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa.

La col·laboració entre l’Administració i les entitats socials és imprescindible per abordar aquesta problemàtica. Permet adaptar-se al context específic de les necessitats i establir les prioritats per a les intervencions que s’han de dur a terme.

La Creu Roja iniciarà una campanya d’emergència per garantir l’alimentació saludable de mil infants en risc durant l’estiu. Els ajuts es distribuiran en cent vint-i-tres municipis de Catalunya entre les famílies dels infants que ja reben beques de menjador escolar de la Creu Roja i els infants més vulnerables que assisteixen a diferents centres i espais de l’entitat al territori.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya col·labora amb aquest projecte definint els criteris i valorant la despesa necessària per a una cistella de l’alimentació bàsica familiar d’acord amb les recomanacions de la piràmide de l’alimentació saludable del 2012. També s’ha elaborat una proposta de menú setmanal amb la llista de la compra que s’hi associa i el seu cost estimat. S’ha elaborat a més un decàleg de consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al màxim el pressupost destinat.

Està previst oferir assessorament sobre l’alimentació saludable i l’equilibri nutricional per a la gent gran en l’àmbit dels menjadors socials i dels serveis d’alimentació a domicili de la Creu Roja a Catalunya

28 de maig, Dia Nacional de la Nutrició

Aquest any se celebra la desena edició del Dia Nacional de la Nutrició, sota el lema "Menjar bé per envellir millor". Una alimentació saludable, conjuntament amb un bon nivell d’activitat física (acumular 30 minuts d’activitat física moderada 5 dies a la setmana o més) i mantenir la ment activa són els factors claus per a un envelliment saludable. Aquest eixos d’actuació són els que ha treballat el Departament del Salut en el marc de la recent quinzena edició de FiraGran (del 16 al 19 de maig). Pel saló de FiraGran han passat més de dos-cents cinquanta casals de més de cent municipis de Catalunya. A la Caminada saludable hi han participat més de set-centes persones.

Us aconsellem que visiteu el blog:

blog salut comunitaria

COL·LABORA i AJUDA'NS

Deixa la teva opinio o comentari, la xarxa es per a tu

COL·LABORA

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Subscriu-te

Vols estar al cas de totes les novetats, de tot el que fan les entitats de la XarxaUPS.

Calendari

Maig 2021
L M X J V S D
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6